zaterdag 15 september 2012

Even tuinieren?

Hallo!

Vandaag werkte ik in de tuin, of beter: ik maakte er eentje, maar dan wel in taartvorm. Voor een jarige die 70 wordt en het ook fijn vindt om te tuinieren. Ik probeerde dus ook wat te doen met mijn groene (bak)vingers. Hier zie je 't resultaat:



De taart is een vanillebiscuit gevuld en afgesmeerd met praline & cream botercreme en verder dus met een 'tuin' in suikerpasta. Groen gazonnetje, kadertje in hout gemaakt met een reliëfmatje. Mijn groentjes zijn aan het groeien in een bedje van speculaascrumble en het water uit mijn gieter is gemaakt met 'piping gel'. Eerste keer dat ik dit gebruikte: een eetbaar gelletje, waar je een kleurtje aan kan toevoegen, om vervolgens water, een vijvertje, een zwembadje, ... mee te maken, want het blijft er natjes uitzien. We hebben weeral wat bijgeleerd dus! En bovenal: uiteraard allemaal eetbaar.

Ondertussen draaien de oven en ik ook nog op volle toeren ter voorbereiding van de opendeur, die morgen doorgaat op mijn werk. Ik ga er cupcakejes versieren, dus die 150 cakejes moeten vandaag ook nog even gebakken worden. Maar daarover later nog verslag.

Smakelijke groeten, fijn weekend!
de Bakmadam

12 opmerkingen:

  1. Mah seg zo mooi !

    Ik weet niet waarom, maar dat vind ik zo ongelofelijk koddig he, groentjes die groeien op een taart of cupcake. Dat staat al superlang op mijn lijstje van te doen, maar het komt er maar niet van.
    Je bloemkooltjes en sla'tjes zijn echt kei koddig. En je pompoentjes net echt. En die worteltjes... alles is dus gewoon super !

    (oh, een klein psje: je hebt zo die spamdinges opstaan, waardoor je elke keer als iemand een reactie wil typen, 2 van die gekke woorden moet proberen te oncijferen en overtypen. Ik doe er meestal 3 keer over, gewoon omdat het niet leesbaar is... misschien kan je dat afzetten? Je kan zorgen dat enkel 'leden' kunnen reageren op je posts, en dan heb je ook geen spam.
    Het is maar een idee-tje, want het houdt veel mensen tegen om te reageren, en je maakt zo'n leuke dingen, je zou veel reacties moeten krijgen !!

    Die piping gel, ook nog niet mee gewerkt, maar jij hebt het alvast onder de knie !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! 't Was ook mijn eerste 'groentetaart' maar erg leuk om aan te zitten werken. Ook heel erg bedankt voor je ps: had er helemaal geen idee van! Kom dit soms ook tegen bij andere blogs en zit er dan ook telkens mee te knoeien (en ja, ik geef het dan ook op na een aantal pogingen). Nu nog even uitzoeken hoe ik daar weer vanaf geraak :-) groetjes!

      Verwijderen
    2. Ondertussen zou het gelukt moeten zijn om van die vreemde woorden vanaf te geraken (gevonden bij 'woordverificatie'), dus dat euvel zou van de baan moeten zijn. Nog eens merci hè!

      Verwijderen
  2. Amai, ne mens zou zowaar gaan tuinieren om zo'n taart te krijgen!Het ziet er weer ferm uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw! Dat ziet er echt geweldig uit! Een heel kunstwerk als het ware en veel te mooi om op te eten. Heel mooi gedaan en superorigineel. Nog nooit tegengekomen. Ben benieuwd naar je volgende creatie(s)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Plezant dat je hier langskomt en een berichtje achterlaat :-)

      Verwijderen
  4. via mij kom ik naar jou ☺ en ook hier ziet het er prachtig uit:-)
    ik word er hongerig van....wat een mooie taart heb je gemaakt, ook ik ga jou volgen.
    lieve groet jenneke

    ps als je kans wilt maken op mijn give away kan nog t/m morgen inschrijven

    hier de link
    http://creaties-jenneke.blogspot.nl/2012/08/creations-and-stuff-2e-give-away.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. sorrie ik liep al te ver op mijn datum vooruit hij loopt t/m de 30e hihi

      Verwijderen
  5. Zo die is echt tof! Heel mooi gemaakt! :)

    BeantwoordenVerwijderen