donderdag 27 september 2012

Vliegensvlugge spiegeleitjes

Hallo!

Vliegensvlug, want ik wilde gauw gauw bakken tussen het werken en sporten door (goed bezig hè), en spiegeleitjes, want daar lijken ze wel een beetje op.

Ik maakte chocoladekoekjes want ik wilde graag de mix van Aveve even uittesten. Die stond hier namelijk al een tijdje in de kast. Maar meestal heb ik wat meer tijd en doe ik het liever wat uitgebreider, maar nu kwam de mix dus van pas wegens 'enkel tijd voor een vluggertje'. Omdat gewone chocoladekoekjes maar heel gewone chocoladekoekjes zijn, dacht ik er nog een extraatje aan toe te voegen. Elk koekje kreeg dus ook nog een extra chocolade melt er bovenop (zoals de naam het zegt: die smelten een beetje tijdens het bakken). Kwestie van zeker te zijn dat ze toch maar genoeg naar chocolade zouden smaken...

Met dank dus aan deze twee:
 
Enkel wat boter en twee eitjes aan de mix toevoegen en klaar is kees. Het deeg moet wel even rusten, maar daar had ik dit keer dus niet veel tijd voor. Vandaar dat het nogal vochtig was en ik dus flink wat bloem moest gebruiken om de hele handel niet aan mijn keukenblad te laten plakken... Verder legde ik er dus nog een chocolaatje op, dus toen zagen ze er als volgt uit (tijdens het bakken en net uit de oven)


 


En na afkoeling waren ze helemaal klaar om opgepeuzeld te worden:
 
Tussen haakjes: de koekjes zijn niet slecht, maar ik vond de mix zelf niet uitmuntend lekker. Maar dat extra chocolaatje zorgt voor extra smaak, dus al bij al geen slecht koekje om zo snel in elkaar te flansen.
 
Smakelijke groetjes, fijn weekend!
de Bakmadam
 

8 opmerkingen:

 1. nou ze zien er in elk geval prachtig uit ☺
  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ze zien er zeker lekker uit!
  dochter wou uiteindelijk toch cakejes... mijn eigen schuld een beetje. ze zei meteen cakejes, maar toen zag ik je leuke koekjes en stelde ik dat voor, maar ze wou toch liever cakejes (ik weet dat zij perfect weet wat ze wilt, dus had ik de koekjes eigenlijk niet moeten voorstellen...)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor een 'vluggertje' zijn ze toch héel erg lekker Eef!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er heerlijk uit ze zullen dan ook wel net zo vlug verdwijnen als dat ze gebakken zijn ;o) Fijn weekend....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw...wat maak jij een prachtige dingen zeg!!!
  Ik heb echt met open (bijna kwijlende) mond je blog bekeken....
  Natuurlijk ben ik meteen ook maar volger van je geworden, kan ik al dat lekkers goed in de gaten houden...hihi.

  Leuk dat je volger bent geworden van mijn blog! Gezellig!!!

  Fijn weekend! Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zou het niet kunnen dat het recept van Aveve verkeerd is? Ik heb het deeg heel lang laten rusten en moest ook heel wat bloem toevoegen om tot een deeg te komen dat uitrolbaar was. En de smaak zat inderdaad niet juist. Bij de gewone koekjesmix moet je enkel een eierdooier toevoegen... Inge

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mja... dat zou wel eens kunnen. Met extra bloem lukt het dus wel, maar de smaak is wat slapjes hè...

   Verwijderen