maandag 10 september 2012

Koekjes maken is kinderspel!

Hoi,

Ik verklapte zaterdag al dat de oven aanstond... wel, daar zaten koekjes in. Normaal gebruik ik dit recept wanneer ik koekjes bak, maar nu maakte ik eens gebruik van een koekjesmix, en wel die van het merk FunCakes. Ik kende het merk al van hun suikerpasta en probeerde nu ook dus eens een kant-en-klare mix, want ze hebben die nu ook in kleine verpakkingen van een halve kilo. Die ziet er dan zo uit:


En het moet gezegd: koekjes bakken op deze manier is echt kinderspel! Gewoon een beetje boter (150gr voor een pakje van 500gr mix) en een eitje toevoegen, and that's it! Even laten kneden in het machientje en je krijgt een goed vast deegje.


Omdat het maken van het deeg nu echt zo simpel was, voegde ik er hier en daar nog een kleurtje aan toe. Nadien mocht het deegje wat gaan rusten in de koelkast (is trouwens altijd 't beste voor koekjesdeeg) en toen het deeg helemaal "uitgerust" was, maakte ik dus simpele koekjes met enkele verschillende uitstekertjes. Nadien een klein kwartiertje afbakken en de koekjes zijn klaar. De mix zorgt voor lekkere, droge koekjes, die zeker niet te zoet zijn. Op de verpakking is trouwens ook te lezen dat je deze mix ook als bodem voor een taartje kan gebruiken, dus mogelijkheden troef.

Deegjes met een kleurtje onder - ready to go in the fridge!
 En bij deze het resultaat! Je maakt dus behoorlijk wat koekjes met zo'n pakje mix van 500gr.
 
 
Meer info over de producten van FunCakes kan je hier op hun site vinden.

Smakelijke groetjes!
de Bakmadam

5 opmerkingen:

 1. Die zien er lekker uit! Mooi ook met die kleurtjes, behielden ze hun vorm een beetje tijdens het bakken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh das leuk... dochter is eind deze maand jarig en meestal zijn het hier dan cakejes, maar ben die dan weer een beetje beu en dit is echt wel heel leuk en makkelijk ook dus... dat ga ik eens bekijken en zien wat dochter ervan denkt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De voetjes amper terug op vaste grond, en er direct weeral stevig tegenaan zie ik. That's the spirit! Leuk dat roze kleurtje voor kleine meisjes en ook leuk dat vis vormpje voor grote vissertjes.

   Verwijderen