donderdag 20 september 2012

Mijn allereerste truffeltjes!

Hallo!

Dinsdag was het zo ver, mijn eerste schooldag! Ik vertelde hier al dat ik me ingeschreven had voor de opleiding 'chocolade en marsepein' in avondschool en eergisteren was het dus de vuurdoop. Eerlijk: ik vond het best wel spannend. Maar die spanning smolt als sneeuw voor de zon dankzij de fijne groep medestudenten, de boeiende leraar... en uiteraard de chocolade, veel chocolade!

We hebben al heel wat achtergrondinfo gekregen over chocolade en gingen uiteraard zelf ook aan de slag. Ik kan dus nu al 'tempereren' en 'pralineren' of toch iets doen dat er al een beetje op lijkt :-) Maar oefening baart kunst, dus de volgende weken ga ik hier thuis wel verder aan het experimenteren.

En 'blink blink' ik ben toch ook al behoorlijk trots op wat we de eerste les gemaakt hebben: mijn allereerste ambachtelijke handgemaakte truffeltjes!


Het zijn fondant truffels gevuld met een boterganache. Ferm hè!
Op naar de volgende les, ik kijk er al naar uit!

Smakelijke groetjes!
de Bakmadam

7 opmerkingen:

 1. ohhhhhhhhhhhhhhh die zien er lekker uit zeg, precies zoals ze behoren te zijn TOP

  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmmmmmmmm!!! Als ze even goed smaken als ze eruitzien ..... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmm dat ziet er heerlijk uit !

  Beetje eng he, zo een ganse nieuwe groep mensen, maar vanaf les 3 gaat dat zijn alsof je elkaar al jaren kent. Niets zorgt voor een betere 'bonding' tussen mensen dan samen in de chocolade of het deeg smossen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij, collega's hebben de eer gehad ze te mogen proeven... én ik kan je verzekeren: ze zijn lekker, zeker zo lekker als die je bij de bakker koopt...!!!

  mmmmmmmmmm!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé, bedankt allemaal voor die leuke reacties! De proevers zijn content, dus ik ga nog maar wat verder oefenen dit weekend. Dat smaakt naar meer :-)

  BeantwoordenVerwijderen