zaterdag 10 november 2012

Z&T: Knikkende knietjes en een lege portemonnee!

Hallo iedereen!

Ik vertelde hier al over de Zoetjes & Toetjes beurs die dus dit weekend doorging, en vandaag ging ik er zelf ook een kijkje nemen. Wat ik nog niet vertelde, was dat ik mezelf stiekem ook had ingeschreven om mee te doen aan de wedstrijd :-) Mijn allereerste wedstrijddeelname ooit, dus jullie begrijpen dat het toch wel met knikkende knietjes en klamme handjes was. Maar och, ik kon anoniem meedoen en de feedback van een professionele jury leek me sowieso wel de moeite.

Ik deed mee in de categorie 'taarttopper' die we in het thema 'winter' moesten uitwerken en die volledig eetbaar moest zijn. Bij deze mijn wedstrijdtukje, mijn drie zingende engeltjes in een winters landschapje:De lat lag hoog, dus met de prijzen ben ik (uiteraard) niet gaan lopen, maar ik eindigde toch in de categorie 'Brons'. Niet slecht voor een eerste deelname! Binnenkort krijg ik per post ook nog een uitgebreid rapportje met feedback van de jury, daar ben ik wel benieuwd naar. Ik hou jullie op de hoogte!
Verder was het een leuke bedoening op de beurs, met gezellige standjes. Met deze buit kwam ik thuis:


Ik ben vooral heel blij met mijn nieuwe 'Koekboek' van Mariëlle De Vroome van 'De Koekenbakkers'. Zij doet fantastische dingen met koekjes en dit boek gaat me zeker inspireren, dus jullie zien binnenkort ongetwijfeld meer koekjes verschijnen op deze blog. En het fijne van zo'n beurs is dat je de mensen dan eens in levende lijve kan ontmoeten: Mariëlle was ontzettend vriendelijk en had geweldige creaties mee. Dat noem ik kunstwerken in plaats van koeken!


En ik kan nu met mijn persoonlijk exemplaar van haar boek staan glunderen, leuk hè :-) Neem zeker ook eens een kijkje op de website van Mariëlle en haar koekenbakkers!


Tenslotte deed ik mezelf ook nog een jaarabonnementje op het Mjam Taart! tijdschrift cadeau, aangezien ze een voordelige aanbieding hadden op de beurs. Meer info over dit tijdschrift vind je hier. Bij het abonnement hoorde nog een cadeautje: deze USB in taartvorm, how cool is that!?


En nu moe maar voldoen, mijn bedje in...
Smakelijke groetjes!
de Bakmadam

19 opmerkingen:

 1. owwwwwwwwwwwwwwwww wat gaaf eef ...bakmadam ☺☺ van harte gefeliesssssssssssssssssssssssss ben natuurlijk apetrots op je!!! brons dat is helemaal TOF!!! en wat voor moois heb je gemaakt i ♥ it!!!
  leuk die usb ha ha.....en mooie dingen heb je nog gescoord, nou je hebt je bedje verdiend ga maar lekker dromen over deze enorme prestatie

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je engeltjes zijn zo mooi !! Wat jij allemaal kan seg, daar kan ik alleen maar over dromen :-)
  Proficiat met je bronzen plekje, dat is niet niks !

  Dat boek lijkt me super (eens doorgeven als kersttipje hier thuis ;-) ) en wat een prachtige huisjes staan daar op die foto.

  Verdikkeme toch dat ik dit weekend al helemaal vol plannen had staan, ik had er graag bijgeweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad een goeie tip voor onder kerstboom: het boek omvat zowel technische info (over bakken, bewaren, versieren, icing, ...), maar ook recepten en heel veel superleuke voorbeelden! groetjes!

   Verwijderen
 3. Prachtig gemaakt.... en als dit brons is.... hoe ziet het goud er dan uit, dat kan bijna niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de leuke reacties! Even voor de duidelijkheid: elk werk kreeg punten van de jury, eens je een bepaald niveau haalde (hun puntennaantal dus) kon je ofwel niet in een categorie zitten, ofwel brons, zilver of goud halen. Maar zoals ik al zei, lag de lat hoog, want diegene die de eerste prijs had, zat als enige in de categorie zilver (dus niet de klassieke goud, zilver, brons als podiumplaatsen)...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Brons??? Gefeliciteerd...goud moet dan wel héél mooi zijn geweest!
  Ik vindt hem prachtig!!!!

  En wat een buit...heerlijk! Heel veel plezier ermee gewenst. Ik kan niet wachten op je mooie creaties.

  Fijne zondag! Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh...ik lees nu je berichtje hierboven...geen goud! Nou, wat knap zeg!
   Je was eigenlijk met mede brons behalers 2e! :o)

   Verwijderen
 6. Ik vind het geweldig knap van je dat je zo'n mooi engelenkoortje hebt gemaakt,en van harte gefeliciteerd met je prijs.
  En dat boek ziet er wel heel erg leuk uit....
  Geniet maar alles ;o)
  en fijne dag.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor mij goud! Maar inderdaad, voor een eerste keer en direct brons, daar zou ik ook héél trots op zijn! Een dikke proficiat! En een echt staaltje bakmadam dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heeeee topper! Brons is toch geweldig!!!!!!!!
  Ik zit weer vol bewondering van jouw werk te genieten meis!!!!!
  Gefeliciteerd met deze prestatie!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw! Goed gedaan hoor! En die usbstick..geweldig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Eef,
  Via het blog van Jenneke kwam ik op jouw lekkere blog terecht. Om te beginnen natuurlijke gefeliciteerd met het halen van brons.Wat een gaaf werk heb je gemaakt.
  Nu ga ik nog eens lekker verder kijken op je blog.
  Fijne zondagavond nog.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Eef,
  Elke keer kijk ik met bewondering naar jou creaties, en dit heb je weer fantastisch mooi gemaakt! Jij hebt het echt in je vingers zitten. Nen dikke proficiat!
  Groetjes,
  Eve

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi gemaakt en gelukkig heelhuids op de beurs geraakt. AL goed dat je geen goud had want dan kon je je niet meer verbeteren!:-)(Heb ook zo'n engeltjes gemaakt maar dan in stof)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel erg mooi allemaal!! amazing!! groetjes uit Spanje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. complimenten ik doe het je niet na !
  MaMa-lou Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Bloos bloos! Bedankt voor al die geweldige berichtjes hier! Uit ons Belgenlandje, Nederland en zelfs uit Spanje! Heel erg leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen