dinsdag 21 februari 2012

Cupcakes mét een smaakje

Na een aflevering van "cupcake war" die ik had opgenomen (zie ook http://www.foodnetwork.com/cupcake-wars/index.html), begon het te kriebelen om zelf ook aan het bakken te gaan en te experimenteren met wat smaakjes. Het beslag voor de cupcakes werd alvast wat meer op smaak gebracht met chocolade drops. Deze chocoladebolletjes zijn bakvast: je voegt ze gewoon toe aan je beslag en ze kunnen mee de oven in:


Nadien heb ik de cupcakes verder afgewerkt met een eenvoudig laagje botercreme (zonder toegevoegd smaakje wegens 'less is more') en tenslotte een laagje dulce de leche. Dit kan je zelf makkelijk maken door gecondenseerde melk zo lang te laten koken tot ze gaat karameliseren. Dulce de leche is vooral erg bekend in Latijns-Amerika, maar geraakt in onze contreien ook steeds meer bekend als afwerking of vulling voor gebak. Mierzoet en behoorlijk straf spul, dus veel heb je er niet van nodig om je cupcake of taart mee op smaak te brengen.



Zoals je ziet, heb ik voor de finishing touch nog een stukje chocolade aangebracht, dat al verwijst naar de chocoladebolletjes die ook in de cake zitten. De doos staat alvast klaar om morgen mee naar het werk te nemen! Benieuwd of ik proefkonijnen vind :-)

Zoete groetjes!
de Bakmadam

2 opmerkingen:

  1. Natùùrlijk vind je proefkonijnen...!!!
    En of het lekker was! mmmmmmmmm

    Groetjes, Marleen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Da's goed om weten, dan kan ik nog wel eens een keertje wat meebrengen... maar zonder rozijnen hè :-)

      Verwijderen