donderdag 16 augustus 2012

Feestelijk "Bedankt" taartje

Hallo,

Ik maakte een taartje om mijn pa te bedanken die hier stevig is komen helpen met schilderwerken.
Het werd een vanillebiscuit, gevuld met een laagje botercreme waar ik een smaakje van Patidess aan toevoegde. Meer info over dit merk kan je hier vinden. Het zijn natuurlijke smaakstoffen waar je maar een tikkeltje van nodig hebt. En tegelijkertijd heel handig, want zo kan je echt variëren en experimenteren. Dit keer gebruikte ik het smaakje "appeltaart". Lekker hoor :-)

Het taartje werd overgoten met een ganache van pure chocolade en ik werkte het nog een keertje af met chocoladekoekjes. Vind ik altijd wel feestelijk. Ik vond dat dit taartje niet te veel details of tralalaatjes meer nodig had, maar de "thanks" mocht niet ontbreken, dus die spoot ik er bovenop, eveneens in de botercreme (want die had ik dus toch al gemaakt voor de vulling).

Onder het mom 'less is more', zie je hier het resultaat:
Smakelijke groetjes!
de Bakmadam

6 opmerkingen:

 1. Oké, dit gaat volledig boven mijn petje, ik heb in de keuken 2 linkerhanden :-), maar ik vind het wel knap gedaan! Leuk presentje voor je vader!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi gedaan weeral :-) je bent een échte bakmadam :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een verrassend cadeau. Het zag er prachtig uit maar toen de biscuit en de crème au beurre onze smaakpapillen raakten......
  Een gigantische pot choco was er ook nog bij.Hij is ook wel onze favoriet om dame blanche te maken! Wat een geluk hebben we me jou zeg!
  Dankjewel, lieve Bakadam.

  BeantwoordenVerwijderen