dinsdag 31 juli 2012

Afscheidstaartje voor onze kok!

Hallo,

Na meer dan 40 jaar trouwe dienst en ontelbare lekkere maaltijden, is vandaag de kok van mijn werk op pensioen gegaan. Uiteraard werd hij tijdens zijn laatste werkdag in de bloemtjes gezet.
Zelf ging ik aan het bakken (al is het natuurlijk wel spannend om iets te maken voor een kok, lijkt me op vlak van smaak toch net iets kritischer ;-)

Onze kok kreeg zijn grote pollepel cadeau waar hij sinds jaar en dag mee werkte. Ik bakte daarom een biscuit, die ik nadien op maat sneed om in de lepel te passen (daarvan geen foto's want er kwam flink wat meet- en paswerk bij kijken - lees: heel de keuken overhoop!).

Ik vulde de biscuit met een laagje praline & cream-botercreme en smeerde hem daar ook mee af. Nadien maakte ik een gemarmerd 'vloertje' uit suikerpasta en boetseerde ik ook een kokje om op het gebak te zetten (suikerpasta met tylose onder). Het gezichtje is geschilderd met eetbare verf (heb ik trouwens geleerd tijdens deze workshop.

Bij deze het resultaat:
deze foto's zijn genomen voordat de kok op het taartje zat, want ik moet alles nadien nog ter plaatse krijgen...


en dit was het eindresultaat eens ter plaatse (sorry voor de slechte beeldkwaliteit van de foto!):


Het ga je goed Marc, we zullen je lekkere maaktijden missen!

Smakelijke groetjes!
de Bakmadam

4 opmerkingen:

 1. Oh, wat mooi en leuk! Toen ik enkel naar de foto zag, dacht ik eigenlijk dat het een pan was :-) niet slecht bedoeld zenne, want ik doe het je niet na!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. pannen, lepels, we blijven in hetzelfde sfeertje hè. En 't kan gerust doorgaan voor een pan, want 't is dan ook een joekel van een lepel!

   Verwijderen
 2. Tja Eef, ik weet niet meer wat te zeggen!
  Mark zei me wel, dat hij het samen met zijn Nicole zou 'uitlepelen'...

  BeantwoordenVerwijderen