Hallo!
Dinsdagavond ging ik weer naar de les, voor de vierde keer al. Na de truffels en de pralines met marsepein, waagden we ons dit keer aan vormpralines... niet zo simpel :-)
Verschillende vormen en vullingen passeerden en bij deze zie je het resultaat. Zie ze maar eens schoon blinken:
Mijn persoonlijke favoriet zijn die met de pralinévulling. Alleen weet ik niet meer in welk vormpje die zitten, omdat we alle vulligen voor alle vormpjes gebruikten. Perfect excuus om veel te proeven totdat ik mijn favoriet gevonden heb :-)
Smakelijke groetjes!
de Bakmadam
PS: Waag HIER je kansje bij mijn give away!
woensdag 7 november 2012
zondag 4 november 2012
Eerste give away!
Dag lezers, volgers, toevallige voorbijgangers, nieuwsgierigen, snoepers, lekkerbekken,
Taratataaaa... het is zover!
Het begon als: "breng eens wat foto's mee", of "kan je geen foto posten zodat we eens iets kunnen zien"... en resulteerde in dit blogje.
Ondertussen ben ik hier toch al enkele maanden actief en postte ik meer dan 50 berichtjes. Die werden beantwoord met hele leuke, grappige of gezellige reacties en ondertussen heb ik al 30 trouwe volgers. Daar ben ik méér dan blij mee, dus leek het mij de hoogste tijd om een eerste give away te organiseren en jullie te bedanken voor alle reacties en het trouwe lezen hier.
"En wat mag dat dan wel te bieden hebben, zo'n give away van de Bakmadam?", hoor ik jullie nu denken? Wel, ik probeer mijn naam eer aan te doen en beloof dat het iets lekkers zal worden. Aangezien ik rekening moet houden met eventueel vervoer, post, bewaartermijnen, ... kan ik nu nog niet verklappen wat de winnaar mag verwachten, maar het wordt iets zelfgemaakts en iets lekkers :-)
Aan jullie dus de keuze of jullie het risico willen nemen :-)
Hoe doe je mee?
Je laat hier een berichtje achter - al dan niet met motivatie waarom je vindt dat jij iets lekkers verdient.
Volger worden van deze blog mag, maar is niet verplicht. Voor de bloggers onder jullie: een beetje reclame maken op je eigen blog of andere media, of gewoon van mond tot mond, is ook altijd wel meegenomen! Daar krikken we het aantal volgers misschien nog wat mee op...
Je kan meedoen met deze give away tot en met 1 december, de dag nadien maak ik de winnaar bekend!
En nogmaals een DIKKE DANKJEWEL voor alle leuke reacties die ik tot nog toe mocht ontvangen!
Smakelijke groetjes!
de Bakmadam
Taratataaaa... het is zover!
Het begon als: "breng eens wat foto's mee", of "kan je geen foto posten zodat we eens iets kunnen zien"... en resulteerde in dit blogje.
Ondertussen ben ik hier toch al enkele maanden actief en postte ik meer dan 50 berichtjes. Die werden beantwoord met hele leuke, grappige of gezellige reacties en ondertussen heb ik al 30 trouwe volgers. Daar ben ik méér dan blij mee, dus leek het mij de hoogste tijd om een eerste give away te organiseren en jullie te bedanken voor alle reacties en het trouwe lezen hier.
"En wat mag dat dan wel te bieden hebben, zo'n give away van de Bakmadam?", hoor ik jullie nu denken? Wel, ik probeer mijn naam eer aan te doen en beloof dat het iets lekkers zal worden. Aangezien ik rekening moet houden met eventueel vervoer, post, bewaartermijnen, ... kan ik nu nog niet verklappen wat de winnaar mag verwachten, maar het wordt iets zelfgemaakts en iets lekkers :-)
Aan jullie dus de keuze of jullie het risico willen nemen :-)
Hoe doe je mee?
Je laat hier een berichtje achter - al dan niet met motivatie waarom je vindt dat jij iets lekkers verdient.
Volger worden van deze blog mag, maar is niet verplicht. Voor de bloggers onder jullie: een beetje reclame maken op je eigen blog of andere media, of gewoon van mond tot mond, is ook altijd wel meegenomen! Daar krikken we het aantal volgers misschien nog wat mee op...
Je kan meedoen met deze give away tot en met 1 december, de dag nadien maak ik de winnaar bekend!
En nogmaals een DIKKE DANKJEWEL voor alle leuke reacties die ik tot nog toe mocht ontvangen!
Smakelijke groetjes!
de Bakmadam
zaterdag 3 november 2012
Zoetjes & Toetjes Beurs
Hallo!
Voor wie nog geen plannen zou hebben voor volgend weekend: vrijdag 9/11 (van 17u tot 21u) en zaterdag 10/11 (van 10u tot 19u) gaat in Edegem de "Zoetjes & Toetjes Beurs editie 2012" door.
De enige echte Vlaamse beurs over taarten, cupcakes, bakken en decoreren. Ik denk dat ze nog niet te vergelijken zal zijn met die kleppers van beurzen in Nederland, maar het lijkt me toch de moeite om een kijkje te gaan nemen.
Er zijn tal van standhouders, er worden enkele workshops georganiseerd en er gaat ook een wedstrijd door: waarschijnlijk veel moois dus om te bewonderen en inspiratie op te doen! En voor de mama's: er is zelfs kinderanimatie voorzien.
Place to be = Congrescentrum Ter Elst, Kattenbroek 1 in Edegem.
Alle praktische info en een overzichtje van de deelnemers is te vinden op de website van Zoetjes & Toetjes.
Misschien tot dan!
Smakelijke groetjes,
de Bakmadam
Voor wie nog geen plannen zou hebben voor volgend weekend: vrijdag 9/11 (van 17u tot 21u) en zaterdag 10/11 (van 10u tot 19u) gaat in Edegem de "Zoetjes & Toetjes Beurs editie 2012" door.
De enige echte Vlaamse beurs over taarten, cupcakes, bakken en decoreren. Ik denk dat ze nog niet te vergelijken zal zijn met die kleppers van beurzen in Nederland, maar het lijkt me toch de moeite om een kijkje te gaan nemen.
Er zijn tal van standhouders, er worden enkele workshops georganiseerd en er gaat ook een wedstrijd door: waarschijnlijk veel moois dus om te bewonderen en inspiratie op te doen! En voor de mama's: er is zelfs kinderanimatie voorzien.
Place to be = Congrescentrum Ter Elst, Kattenbroek 1 in Edegem.
Alle praktische info en een overzichtje van de deelnemers is te vinden op de website van Zoetjes & Toetjes.
Misschien tot dan!
Smakelijke groetjes,
de Bakmadam
donderdag 1 november 2012
Sweet seventeen!
Hallo iedereen,
Geen betere hobby dan bakken en decoreren bij dit miezerige novemberweer, dus was ik vandaag weer in mijn nopjes met die hobby van mij!
Ik bakte een taart en bijpassende cupcakes voor Sarah, die 17 jaar wordt. De taart is een verrassing (dus ik ben weer benieuwd!), maar volgens een goeie bron (haar mama) houdt ze van pastelkleuren. Dus maakte ik een stapeltaart in die tinten, afgewerkt met een roos in suikerpasta, kleine bloemetjes en sierlijke randjes. Ik vind ze er zo wel stijlvol uitzien!
De onderste biscuit is vanille met botercreme natuur, de bovenste is een chocoladebiscuit met chocoladebotercreme. Kwestie van bij iedereen in de smaak te vallen.
De bijhorende cupcakejes maakte ik in drie soorten: eentje met speculaasbotercreme, eentje met praline & cream botercreme en eentje met botercreme smaakje 'appeltaart' van Patidess.
Benieuwd wat de jarige er van zal vinden... Happy birthday, Sarah!
Smakelijke groetjes!
de Bakmadam
Geen betere hobby dan bakken en decoreren bij dit miezerige novemberweer, dus was ik vandaag weer in mijn nopjes met die hobby van mij!
Ik bakte een taart en bijpassende cupcakes voor Sarah, die 17 jaar wordt. De taart is een verrassing (dus ik ben weer benieuwd!), maar volgens een goeie bron (haar mama) houdt ze van pastelkleuren. Dus maakte ik een stapeltaart in die tinten, afgewerkt met een roos in suikerpasta, kleine bloemetjes en sierlijke randjes. Ik vind ze er zo wel stijlvol uitzien!
De onderste biscuit is vanille met botercreme natuur, de bovenste is een chocoladebiscuit met chocoladebotercreme. Kwestie van bij iedereen in de smaak te vallen.
De bijhorende cupcakejes maakte ik in drie soorten: eentje met speculaasbotercreme, eentje met praline & cream botercreme en eentje met botercreme smaakje 'appeltaart' van Patidess.
Benieuwd wat de jarige er van zal vinden... Happy birthday, Sarah!
Smakelijke groetjes!
de Bakmadam
Labels:
cupcake,
pastel,
roos,
stapeltaart,
verjaardag
zaterdag 27 oktober 2012
Bloemekes!
Hallo allemaal,
Geveld door wat virale beestjes de laatste dagen, dus veel meer dan de luiwammes uithangen, uitzieken én een tikkeltje zelfmedelijden hebben, zat er de voorbije dagen niet in. Maar sinds vandaag voel ik me beter, heb ik minder (keel- en buik)pijn en gaat het met mijn energiepeil ook de goeie richting uit.
Aangezien de virale snoodaards ook mijn creativiteit lam legden en ik de fut niet had om ook maar iets te doen, post ik hier graag even wat fotootjes uit de oude doos.
Deze bloemen zijn ook allemaal gemaakt uit suikerpasta, al dan niet vermengd met gumpaste (maakt ze steviger). Herkennen jullie de verschillende soorten? Eerlijk is eerlijk, het is een enorm werkje, en het geheel ziet er behoorlijk kitscherig uit (naar mijn bescheiden mening), maar het gaat om de techniek, en ik wilde maar even laten zien dat je met suikerpasta dus veel meer kan doen dan taartjes of cupcakes bekleden. Deze bloemen zijn natuurlijk mooi om als taartdecoratie te gebruiken, dat kan je hier zien. In principe zijn ze ook eetbaar, tenzij je ze op een ijzerdraadje draait, zoals ik bij die bij de bloemekes deed, die je hier kan zien:
Geveld door wat virale beestjes de laatste dagen, dus veel meer dan de luiwammes uithangen, uitzieken én een tikkeltje zelfmedelijden hebben, zat er de voorbije dagen niet in. Maar sinds vandaag voel ik me beter, heb ik minder (keel- en buik)pijn en gaat het met mijn energiepeil ook de goeie richting uit.
Aangezien de virale snoodaards ook mijn creativiteit lam legden en ik de fut niet had om ook maar iets te doen, post ik hier graag even wat fotootjes uit de oude doos.
Deze bloemen zijn ook allemaal gemaakt uit suikerpasta, al dan niet vermengd met gumpaste (maakt ze steviger). Herkennen jullie de verschillende soorten? Eerlijk is eerlijk, het is een enorm werkje, en het geheel ziet er behoorlijk kitscherig uit (naar mijn bescheiden mening), maar het gaat om de techniek, en ik wilde maar even laten zien dat je met suikerpasta dus veel meer kan doen dan taartjes of cupcakes bekleden. Deze bloemen zijn natuurlijk mooi om als taartdecoratie te gebruiken, dat kan je hier zien. In principe zijn ze ook eetbaar, tenzij je ze op een ijzerdraadje draait, zoals ik bij die bij de bloemekes deed, die je hier kan zien:
Smakelijke groetjes, heel fijn weekend, met weinig of geen ziektekiemen!
de Bakmadam
zondag 21 oktober 2012
Uhuhuhuhuuu!
Of hoe klinkt een paardje anders?
Deze week werd Emilie 11 jaar. Zij houdt van paarden, paardrijden en taarten met chocolade. Dus ging ik aan het bakken voor haar. Ik maakte een taart uit vanille- en chocolade biscuit, gevuld en afgesmeerd met een chocoladebotercreme. Het begin ziet er dan zo uit:
Deze biscuit diende om mijn wei te maken. Nadien maakte ik met de chocoladebiscuit een paardenstal, waar wel wat bouw- en sloopwerk aan te pas kwam met suikerpasta. Op de stal kwamen koekjes, namelijk lange vingers als dakbedekking. En uiteraard kon die stal niet leeg blijven, dus boetseerde ik nog een paardje (of toch een stukje er van):
Emilie nam ook nog graag iets lekkers mee naar haar klas, dus ik bakte voor haar ook nog cupcakes in hetzelfde thema:
Smakelijke groetjes, fijne zondag nog!
de Bakmadam
Deze week werd Emilie 11 jaar. Zij houdt van paarden, paardrijden en taarten met chocolade. Dus ging ik aan het bakken voor haar. Ik maakte een taart uit vanille- en chocolade biscuit, gevuld en afgesmeerd met een chocoladebotercreme. Het begin ziet er dan zo uit:
Deze biscuit diende om mijn wei te maken. Nadien maakte ik met de chocoladebiscuit een paardenstal, waar wel wat bouw- en sloopwerk aan te pas kwam met suikerpasta. Op de stal kwamen koekjes, namelijk lange vingers als dakbedekking. En uiteraard kon die stal niet leeg blijven, dus boetseerde ik nog een paardje (of toch een stukje er van):
Emilie nam ook nog graag iets lekkers mee naar haar klas, dus ik bakte voor haar ook nog cupcakes in hetzelfde thema:
Smakelijke groetjes, fijne zondag nog!
de Bakmadam
Labels:
3D,
boetseren,
botercreme,
cupcake,
paard,
suikerpasta,
verjaardag
donderdag 18 oktober 2012
Tijd voor marsepein
Hallo,
Dinsdag stond alweer de derde les op het programma en dit keer maakten we pralinekes met marsepein. Ik ben zelf geen upergrote fan van marsepein - maar lust het wel - en toch vond ik deze varianten wel lekker (zeker die met nootjes).
Drie soorten stonden op het programma: de cube blanc, de cube pistache (spreekt voor zich) en de cone oriënt (driehoekje met nootjes en amandelen). Hier zie je ze:
De melkchocolade van de Cube blanc was niet helemaal meer op punt toen we hem verwerkten, dat zie je aan de witte streepjes in de chocolade. Schoonheidsfoutje (maar niet minder lekker!) en het bewijs dat chocolade toch wel iets delicaat is... De moeilijkheidsgraad gaat dus ook gestaag omhoog :-)
En daarmee is het 50ste berichtje op deze blog ook een feit!
Smakelijke groetjes!
de Bakmadam
Dinsdag stond alweer de derde les op het programma en dit keer maakten we pralinekes met marsepein. Ik ben zelf geen upergrote fan van marsepein - maar lust het wel - en toch vond ik deze varianten wel lekker (zeker die met nootjes).
Drie soorten stonden op het programma: de cube blanc, de cube pistache (spreekt voor zich) en de cone oriënt (driehoekje met nootjes en amandelen). Hier zie je ze:
De melkchocolade van de Cube blanc was niet helemaal meer op punt toen we hem verwerkten, dat zie je aan de witte streepjes in de chocolade. Schoonheidsfoutje (maar niet minder lekker!) en het bewijs dat chocolade toch wel iets delicaat is... De moeilijkheidsgraad gaat dus ook gestaag omhoog :-)
En daarmee is het 50ste berichtje op deze blog ook een feit!
Smakelijke groetjes!
de Bakmadam
Abonneren op:
Posts (Atom)