zondag 14 april 2013

Review 'Taarten decoreren' en dito post

Goeiemiddag!

Eindelijk schijnt de zon, dus even dit bericht de wereld insturen en terug naar buiten. De voorbije week was het hier heel erg druk, hoewel mijn tijdskrediet begon. Maar kom, niet gezeurd en even een woordje vertellen.

Een tijdje geleden vond ik een berichtje in mijn mailbox met de vraag of ik zin had om het eerste deel van 'Taartden decoreren' te ontvangen, en er nadien iets over te bloggen. Dat zag ik wel zitten, dus enkele dagen stond de koerierdienst aan de deur:


Taarten decoreren is een uitgave van DeAgostini, dus er zijn vermoedelijk nog veel volgende onderdelen op komst. Deel 1 is beschikbaar voor € 1,50, dus wel een koopje.
Het eerste deel heeft een leuke lay-out, met duidelijke instructies, foto's en tips. Daarnaast kan je er ook best wel wat recepten in terug vinden (voor koekjes, vullingen, cupcakes...).

 
Bij elke uitgave zit ook wat materiaal waarmee je aan de slag kan gaan. Bij het eerste deel waren dat twee vlinderuitstekers, een potje roze rainbow dust (glanspoeder) en een kartonnen cupcakestaander. Ook bij de volgende nummers zal telkens materiaal zitten, zoals spuitzakjes of sjablonen. Bij deel 3 zit dan ook de verzamelmap.
 

Mijn oordeel: het hele pakket wordt tamelijk commercieel aangeboden (zo krijg je bij een abonnement nog meer cadeaus), maar bevat wel goede basisinformatie voor wie wil starten met het decoreren van taarten, versieren van koekjes... De prijs is schappelijk, gezien het bijgeleverde materiaal en de duidelijke tips & tricks (de volgende nummers zouden € 4,95 kosten).
 
Ik vroeg me af 'Taarten decoreren' enkel in Vlaanderen zou verschijnen, of ook in Nederland. Heel lang moest ik niet wachten op mijn antwoord. Ik ontving van Knutselmar namelijk deze leuke 'troostprijs' naar aanleiding van haar give away:
 
 
De goede lezer ziet dus dat ook Nederland aangemoedigd wordt om aan het bakken te gaan. Verder zat het pakketje boordevol verwennerij voor mij en een superleuk kaartje, dankjewel Marinda!
 
Voor iedereen nog veel zon vandaag én de volgende dagen!
Smakelijke groetjes,
de Bakmadam
 
PS: ik heb nu dus twee tijdschriftjes van 'Taarten decoreren' en wil er graag eentje doorsturen, laat hieronder gerust een berichtje achter als je interesse zou hebben!


16 opmerkingen:

  1. Hoi hoi,

    Wat een superleuk blogbericht. Als je de foto's zo ziet krijg je zin om te gaan bakken. Ik ben daar helemaal niet goed in of ervaren in, maar het lijkt me wel erg leuk om eens te proberen. Zou dat boekje dan ook iets voor mij zijn, qua duidelijke uitleg? Lijkt me gaaf om te doen met mijn zoontje.

    Groetjes, Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Claudia, als starter kan je er wel mee weg hoor, als je wil, stuur ik een exemplaar op. Laat dan eventjes je adres achter via debakmadam@hotmail.com

      groetjes!

      Verwijderen
  2. Mijn dochters vinden het erg leuk om cupcakes en koekjes te bakken. Misschien dat er voor hun nog leuke ideetjes in staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh ja, ik heb het al vaak op tv gezien, ik vind zoeen zelf wel geldklopperij, het eerste deel kost meestal niet zoveel, maar daarna kosten ze vaak wel veel...
    Hier ganse dag bezig geweest buiten, aan onze veranda, als ik bezig blijf val ik niet in slaap, hihi :-) zal deze nacht en morgen goed mogen bijrusten denk ik.
    fijne zondag nog

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eigenlijk heb jij dat tijdschrift niet nodig ; jij kunt er zelf wel een uitgeven met al je mooie baksels!
    Ik hou het maar bij een cake ofzo af en toe....
    Liefs van Mirjam.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ontzettend leuk dat je daar ook in staat
    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Volgens mij lag het een poosje terug hier in Nederland al in de winkels.
    Ik ben niet zo heel erg graag in de keuken te vinden, ik ben dol op al dat lekkers hoor daar niet van, maar niet om zelf te maken...hihihi. Wel heel leuk dat jij het blad toegestuurd kreeg om het te beoordelen, zulke post is nooit weg toch! Krijg je de volgende delen ook, of was dit eenmalig? Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Grappig dat je dit blad mocht beoordelen. Ik zou een blad als dit niet kopen, bakken is niet mijn ding. Althans ik bak wel eens wat maar geen ingewikkelde dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zag het een tijdje geleden al in de winkel liggen maar ik ben ook niet meer zo van het bakken. bak eigenlijk alleen appeltaart zo rond mijn verjaardag. Ben echt gek van appeltaart. maar ja de calorieen he!!!!! Het lijkt met wel leuk dat decoreren, is eigenlijk met zoiets al boetseren met klei,,, toch????

    Lieve groet, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik wou al zeggen ... volgens mij kan jij al zo veel moois maken .... heb je dat tijdschrift helemaal niet meer nodig hihihihi
    Wel heel leuk meis dat je benadert bent om het te beoordelen.

    En ach Moos .... die doet niet veel meer dan een kwarktaart in elkaar flansen hihihihihi

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wat een compliment voor jou dat je benadert bent !!
    ik bak zelf niet maar twee vriendinnen van mij wel dus ik zal
    ze attenderen op dit tijdschrift !!
    liefs, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik blijf lekker kijken bij jou, ik weet ondertussen dat het heerlijk smaakt en ik wil mijn gezinsleden rondom mij geen verkoolde koekjes voorschotelen :-) Je hebt wel mooie reclame gemaakt :-) Maar volgens mij kan jij een tijdschrift op jezelf vullen, dàt zou ik wel kopen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oeps, ja ik had het pakketje ook 2 x. Eenmaal zelf gekocht, en eenmaal voor mijn verjaardag gekregen.
    Ik vond het echt iets voor jou. Maar blijkbaar was ik dus niet de enige hahahaha/ Hopelijk kun je er nog iemand anders blij mee maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je had gelijk, echt iets voor mij ;-) Grappig dat jij het ook dubbel had!

      Verwijderen