zaterdag 2 maart 2013

Kommetjes om eenvoudig zelf te maken

Goeiemiddag,

In navolging van complimentendag van gisteren: welkom lezers, blij dat jullie hier weer zijn, want jullie doen dat schitterend!

Ik heb een beetje te veel gesnoept van de wafeltjes die ik eerder deze week bakte, dus dit weekend even geen extra baktoestanden met verleidingen voor mij.

Maar ik heb wel nog een leuk dessertje om te tonen, dat ik een tijdje geleden maakte: ziet er hip uit en toch heel eenvoudig te maken. Dit was wat ik serveerde:


Geef toe, toch netjes in zo'n kuipje van chocolade hè? Ik verklap jullie het geheim om die chocolade kommetjes te maken, want dat is echt kinderspel. Eerst zet je wat van die streepjes in chocolade op je bord, in kookprogramma's zie je tegenwoordig niks anders, dus ...

 
Nadien blaas je wat ballonnen op, die je 'sopt' in gesmolten chocolade. Je kan ze daarna meteen wegzetten op een bakpapiertje en laten uitharden (als het snel moet gaan, steek je ze in de koelkast). Ziet er meteen al feestelijk uit!


Als de chocolade hard is, neem je een plooi van de ballon tussen je vingers en je knipt er een scheurtje in. Plooi even vasthouden, zodat de lucht op het gemakje kan ontsnappen. Als alles volgens plan verloopt, komt de ballon vlotjes uit de chocolade, en zijn je kommetjes dus klaar.


Nadien zette ik mijn kommetjes op de gestreepte bordjes, deed ik er een bolletje ijs in en tenslotte verkruimelde ik nog een (zelfgebakken) koekje over het ijs en het bord voor wat extra decoratie.

De moeite om ook een keertje te proberen, want heel gemakkelijk en je gasten kijken hun ogen uit :-)

Smakelijke groetjes en nog een fijn weekend!
de Bakmadam

23 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee om zo chocolade bakjes te maken. Ik heb ze weleens kant en klaar gekocht maar dan zijn ze peper duur (vind ik) dit is een heel goed en mooi alternatief. Bedankt voor het delen. groetjes jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat als ik dit ga maken .... het mijn gasten niet gaat halen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat een goed idee! Echt leuk zo'n chocolade bakje!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ziet dat er gezellig en lekker uit. Wat een goed idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk idee zeg. Het is inderdaad echt een plaatje en ziet er niet zo heel ingewikkeld uit :-).

    Groetjes, Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bedankt voor de super-tip!!! Erg leuk!

    Fijn weekend! Dinaz ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hmmmmmmmmmmmm! nee..ik probeer het niet uit..heb afgelopen week heel veeeeeeel gegeten van jou baksels!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ziet dit er lekker uit zeg... ga ik zeker uit proberen.... :-) fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik denk dat het veel lekkerder zou smaken als ik het eens bij jou kwam eten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wat een top tip dank je wel
    en wat ziet het er geweldig uit zeg

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik ga je volgen, getipt door me zus Jenneke op haar fb, ik zal ook zo daar even een link van je neerzetten.
    Het ziet er hier zeer smakelijk uit zeg ♥
    Lieve groet Hester
    https://www.facebook.com/hester.horden

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een super leuk idee! Die gaat op mijn "pinbordje" hoor :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. dat is plezant zeg, zou ik het mijn kleuters in de klas proberen? misschien wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Is inderdaad een supermakkelijke manier voor prachtige kommetjes :-) het staat al even op mijn to-do lijst, misschien eens voor een volgend feestje.

    Ik krijg op slag zin in ijs...
    en chocolade ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vroeg me eerst af of die ballon niet ploft als je hem in de chocolade doopt. Maar da's natuurlijk te vermijden met de chocolade een beetje te laten afkoelen. En toen dacht ik: hé, waarom niet die ballon gewoon aan het droogrek met een wasknijper laten harden, dan heb je geen afdruk van waar hij op het bakpapier ligt. Dat hebben we namelijk nog vroeger gedaan toen we verse kersen in een chocoladejasje staken. Maar ja, mijn verstand komt in alles een slagje achter ;) Wellicht heb je die bewust op bakpapier neergezet zodat je kommetje nadien gemakkelijk op het bord blijft staan en niet als een halve bol zou blijven wiebelen...
    Superleuk presentatie-idee, dankjewel !
    Enne, onderschat die klierkoorts niet, 't is een afmattend 'beestje' ! Goed dat je enkele maanden loopbaanonderbreking neemt, want je lichaam heeft echt lange tijd nodig om er weer helemaal bovenop te geraken !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, het bakpapiertje diende om al een "voetje" te hebben aan het kommetje. Dank voor je berichtje en welkom hier!

      Verwijderen
  16. hallo ziet er lekker uit.
    Moet je de chocolade ook laten afkoelen eerst?

    groetjes sannie
    ps: wens je een fijn pasen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Sannie, ook voor jou een leuke Pasen vandaag!
      De chocolade moet niet afkoelen, want dan gaat hij al terug hard worden. Dus gewoon je ballon onderdompelen en op een bakpapiertje zetten. Als je het dan even vasthoudt, koelt het af, en blijft het na enkele seconden ook gewoon staan. Groetjes!

      Verwijderen