vrijdag 1 februari 2013

Een bewogen weekje...

Hallo allemaal,

Een bewogen weekje, dat was het zeker en vast...
Die klierkoorts (ziekte van Pfeiffer) bleek toch wat hardnekkiger dan gedacht, en opeens lag ik - voor ik het zelf goed en wel besefte - zondag in het ziekenhuis, klaar voor drie dagen aan het infuus. Ik voelde me net zo'n wielrenner aan de doping.

Toen ik daar lag bij te tanken, kwam het spijtige nieuws dat mijn oma, mijn maatje, gestorven was. In december duimden jullie met z'n allen nog mee voor haar, omdat ze toen een operatie moest ondergaan. En die lukte toen prima, dus dit nieuws kwam toch heel onverwachts. Ze wist toen dat ik iets over haar had geschreven p deze blog, en vertelde het apetrots aan alle verpleging :-) Dus daarom deel ik nu ook dit minder fijne nieuws met jullie, er vast van overtuigd dat ze ergens wel zal meelezen.

Ondanks alle minder fijne emoties van de voorbije dagen, zijn er ook positieve gevoelens. Trots omdat ze mijn oma was. Dankbaar voor alle herinneringen, gaande van 'aan de takken gaan zwieren in het bos', over 'samen gymnastiek doen in het grote bed als ik bij haar bleef slapen' tot 'honderden bootjes snijden en verhandelen', zodat ik als kind toch maar voldoende appeltjes in partjes zou eten.

Blij ben ik ook met de vele berichtjes, bezoekjes en mailtjes die ik deze week mocht ontvangen. Met de voorpret bij het smeden van grootse plannetjes voor heel binnenkort. Met de haaknaald die ik deze week zomaar ineens won bij Evelien. Met de lekkere zelgemaakte appelflapjes die een collega Leen kwam brengen omdat ik ziek ben... Kortom, heel veel dingen om blij mee te zijn.

En nu dadelijk ga ik mezelf nog een keertje blij maken:


Ik wens jullie allemaal een heel warm weekend toe,
het leven is te kort om je niet te amuseren,
geniet er van!

Smakelijke groetjes!
de Bakmadam

23 opmerkingen:

 1. Nou zeg, jij hebt anders even een heftige week achter de rug :( Gecondoleerd met het verlies van je oma. Ze klinkt als een lieve oma!
  En wat een schrik dat je ineens zelf in het ziekenhuis beland!
  Ik herken de pralines op de foto, het zijn mijn lievelings. Vooral die witte met butterscotch!
  Beterschap en sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is inderdaad triestig nieuws.
  Ik wens je veel sterkte en koester al de mooie herinneringen van je oma
  voor altijd! Jou wens ik veel beterschap toe en geniet van je
  heerlijk kopje chocolade melk met de lekkere pralines.
  Liefs, Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och meis, wat spijtig om dit te moeten horen. Maar gelukkig heb je fijne herinneringen aan je oma en die draag je altijd met je mee.
  Ik hoop dat jij je lichamelijk snel weer wat beter voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach meiske toch, wat een vervelend nieuws maar wat fijn dat er mensen zijn die je helpen wat op te vrolijken <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een week van uiterste emoties zeg..de schrik van ineens opgenomen en het verlies van je oma, maar ook weer een hoop mooie en fijne dingen, je hebt in een emotionele achtbaan gezeten! Heel veel sterkte en beterschap..verwen jezelf maar goed!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is even schrikken voor jezelf en dan je oma verliezen , dat zal niet makkelijk zijn, ik wil je dan ook veel sterkte wensen en dat je nog maar vele mooie herinneringen van je oma mag koesteren.♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gecondoleerd allereerst met je oma, maar wat fijn dat je er prachtige herinneringen aan overhoudt ♥

  nou zeg ik schrik ervan opgenomen geweest TOE MAAR!!!!! het is helemaal niet niks....kijk aub uit lieverd......maarre die lekkere bonbonnekes die gaan dr wel in hihihihi

  gefeliesssssssssssssss met je haaknaals ik las het wat enorm leuk zeg....ik dingde ook mee, had er geen, en nu van de week kreeg ik ze van moos die zaten bij van dat speciale garen

  en appelflappen....jemig ik zit gewoon aan de verkeerde kant van de puter!!!!

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat naar voor je om je oma-maatje te moeten missen nu....Wel fijn dat je zulke leuke dingen met haar hebt beleefd.
  Dat rot klier gebeuren is ook heftig zeg! Beland je nota bene nog in 't ziekenhuis ook :-(
  Rustig aan doen verder maar hè, en verwen jezelf goed! Liefs en beterschap van Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een narigheid zo samen bij elkaar. Maar sterk van je dat je het mooie ervan 'omhelst'... En leuk dat je me volgt... Sterkte en zorg goed voor jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Verdrietig van je omaatje zeg :( Sterkte daarmee! Wat fijn dat je zoveel goede herinneringen aan haar hebt, maar zo'n onherroepelijk afscheid is gewoon heel erg naar!

  En nog steeds verder beterschap, je kunt het nog wel even gebruiken denk ik. Veeeeel water drinken hoorde ik ooit! Als je water drinkt 'verdun' je het virus in je bloed, en daar moet dat virus dan maar weer tegenop delen. Of het echt zo werkt weet ik niet, maar mijn moeder heeft zo als tiener haar eindexamen toch kunnen doen en halen omdat ze er zo snel weer bovenop was (ook Pfeiffer dus).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh :( wat een triest nieuws... zo spijtig van je oma :(

  Ik ben zelf niet erg gelovig, maar ik geloof wél in het leven na dit leven :-) vol bloemetjes, iedereen die ze hebben moeten missen in dit leven, en al het fijne bij elkaar. Dus ze leest mee hoor, en ze is heel erg trots op je. Want je neemt het zo moedig op, zo positief... het was een zware week voor je, en je laat je hoofd niet hangen, je bent een sterke madame.

  Dikke virtuele knuffel, probeer nog goed aan al die fijne herinneringen te denken en geniet van je chocomelk (?) en die heerlijke zoete hapjes ernaast.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. He, wat vervelend nieuws allemaal. Het lijkt altijd of alle narigheid tegelijk komt. Nou meis neem het er maar van en zoals ik zie verwen je jezelf, heel goed. Beterschap en gecondoleerd met je oma.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Helemaal waar! Van het leven moet je genieten! Voor je het weet is het voorbij. Ik wens je veel sterkte met het verlies van je oma. Maar de gelukkige herinneringen blijven voor altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heftige week zeg, zomaar ineens 3 dagen het ziekenhuis in !!
  en dan ook nog het verlies van je lieve oma waaraan je zulke fijne herinneringen hebt !
  Gecondoleerd, heel veel sterkte
  xxx
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gecondoleerd met je oma. Fijn dat je met zoveel warmte aan haar terugdenkt.
  Ik hoop dat je zelf gauw opknapt en dat je ziekenhuisverblijf daar alvast bij geholpen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gecondoleerd meis met het grote verlies van je oma, je maatje.
  De herinneringen kan niemand je afnemen.

  En beterschap moppie .... het kan zeker heel heftig zijn die klierkoorts. Dat ervaar je zelf maar al te goed. Een ziekenhuisopname .... hoop dat het herstel nu voorspoediger verloopt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hé dames, bedankt voor al jullie lieve woorden en knuffels, dat doet me deugd! veel liefs en een leuk weekend x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh wat jammer, ik zit hier met kippenvel op mijn armen. Altijd zo vreselijk erg iemand af te geven waar je van houdt. En dan die lastige klierkoorts erbij. Chapeau voor de stijl van je berichtje, ik hoop dat je je inderdaad een beetje kan optrekken aan de fijne dingen die gebeuren en nog staan te gebeuren. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat zou ons oma weer fier op je zijn als ze zou weten hoe goed jij je door deze moeilijke week hebt geslagen.Ze was er idd erg van aangedaan dat jij 'een oproep' voor haar deed toen ze geopereerd werd. Samen hebben we vele mooie herinneringen en kunnen we blij zijn dat we haar gekend hebben, want het was wel een specialeke, ons poppemieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ooh wat verdrietig van je oma, gecondoleerd en sterkte! En beterschap voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jee..dat is een heftige week! gecondoleerd en sterkte met het verlies van je oma. Koester de mooie en warme herinneringen! Ik hoop dat het ziekenhuis gebeuren je meer energie gegeven heeft, zodat je wat meer energie hebt voor de leuke en mooie dingen.je plannen klinken goed;)voor komende week ook veel kracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Je hebt een leuke blog, maar je lettertype is nogal storend.

  BeantwoordenVerwijderen