donderdag 6 december 2012

Lekkere versieringen

Hallo,

Dinsdag was het weer tijd om naar de les te gaan, de laatste alweer voor de kerstvakantie. En deze keer kwam ik met minder gemaakte dingen thuis (lees: geen kilo's pralientjes, chocolade Sinten, truffeltjes, ...) maar wel met héél veel inspiratie en veel goesting om thuis nog vanalles uit te proberen. We leerden namelijk verschillende technieken om versieringen te maken in chocolade, bijvoorbeeld om op je dessertje te plaatsen. Ideaal dus voor de komende feestdagen. Ik vond het zelf één van de leukste lessen, omdat we onze creativiteit de vrije loop konden laten.

Hier zie je onder meer chocolade krulletjes, een kommetje (bijvoobeeld om chocolade mousse of een bolletje ijs in te serveren), 'oude' sleutels uit chocolade, bloemetjes, een roosje in marsepein, ... Geef toe, best wel gedetailleerd hè? Ik zie het al helemaal zitten om een dessertje te maken met één van deze versieringen.


Verder was ik deze week nog flink aan de slag met mijn pakjes voor de give away en de Secret Santa. Als alles dit weekend volgens plan loopt, gaan de cadeautjes begin volgende week de deur uit ... en dan kan ik nadien eindelijk vertellen wat ik er in stopte :-)

Voor morgen al een fijn begin van het weekend,
met (voor de liefhebbers) veel sneeuwpret...

Smakelijke groetjes!
de Bakmadam

9 opmerkingen:

 1. Ik vind het echt zo knap hoe je dit soort dingen van eten kunt maken. Het ziet er weer heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh joepie! Zo snel al? :-) Mooi hé die fijne gedetailleerde versieringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hoor :) Je roosje ziet er super uit en dat kommetje, daar zie ik al zo een bolletje njammie ijs in... heeeeerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo knap van je zeg, dat jij dit toch allemaal maar kan ♥♥♥

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh, ze zien er heel mooi uit en ben zeker ook heel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mmmm, het water loopt me in de mond :) Dat ziet er erg lekker én prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie (en vooral lekkere:-) versieringen! Zou echt graag bij jou op kerstdiner komen:-))! Fijn Week-end! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oooh die roos is fantastisch! zo mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen