zaterdag 31 maart 2012

Homemade appelflapjes

Hallo daar,

Vandaag maakte ik heel eenvoudige, maar lekkere appelflapjes. Je kan zelf deeg maken, maar ik kocht gewoon kant en klare bladerdeeg (kan je in de koeling van de supermarkt vinden). Voor de vulling hield ik het ook simpel: ik gebruikte wat appelcompote (met stukjes), deed er een beetje suiker bij en een vleugje kaneel. Voor de liefhebbers: ook rozijntjes kunnen nog toegevoegd worden. En uiteraard kan je ook andere vulling maken / gebruiken, het moeten niet noodzakelijk appeltjes zijn.


Ik heb zo'n handig uitstekertje, ooit eens gekregen op een Tupperware demo. Het dient eigenlijk om mini pizza's te maken, maar ik maak er dus flapjes mee. Gewoon het deeg uitsteken met de achterkant, deegje in de vorm en een schepje vulling ertussen. Best nadien de randen even nat maken, dichtplooien en that's it! Als je zo'n vormpje niet in huis hebt, geen probleem: snij dan gewoon een vierkant uit je deeg dat je nadien dichtplooit tot een driehoek. Om zeker te zijn kan je daarna de randjes nog best even omplooien, zodat de vulling niet uit het flapje komt tijdens het bakken.

 
 
De flapjes zaten zo'n 25 minuten in de oven, op 180 graden. Straks gaan ze nog even terug de oven in, zodat ze nadien warm geserveerd kunnen worden met een bolletje vanille ijs erbij... meer moet dat niet zijn!


Smakelijke groetjes!
de Bakmadam

4 opmerkingen:

 1. Overheerlijke cupcakes ! Deze middag mogen van genieten dankzij Marc en Anne(mijn zus). Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er weeral héééél lekker uit...
  Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Marleen, dat waren ze ook! En echt heel simpel om te maken. Voor jou de variant zonder rozijntjes zeker? Groetjes!

   Verwijderen